Mitt ibland stjärnor, fågelsång och grönska.

Öppettider

Måndag - Fredag: 11.00-16.00
Lördag - Söndag: 11.00-17.00

Himlavalvet

Välkommen till en fantastisk oas högst uppe på Observatoriekullen i centrala Stockholm.

På den gamla brunkebergsåsen, en av Stockholms högsta punkter byggdes 1748 Observatoriet. Långt ifrån stadens ljus med en milsvid utsikt över staden. Ett centrum för vetenskap, klimatregistreringar samt för att observera stjärnor från huvudbyggnadens kupol. I ett av annexen inryms idag kafé Himlavalvet. Det mysiga och ombonade annexet var från början en bykstuga.

Sanna som jobbar i baren

Konserter på Kafé Himlavalvet

Apromus

Apromus Live 50år

15 Juni 2024

Apromus har 50-årsjubileum för första musikfesten i Skytteholmsskolan 1974. Det firar vi med en minifestival på Kafé Himlvalvet, Observatorielunden Odenplan, lördag 15 juni kl 16-22.

Quiet Hollers

Quiet Hollers

16 Juni 2024

Från Kentucky kommer Quiet Hollers med sin "take!" på post americana med den äran. Quiet Hollers öppnade för Israel Nash på de mycket omtalade 3 kvällarna på Melodybox 2022.

Johnny Spampinato and the Value Leaders

Johnny Spampinato and the Value Leaders

26 Juni 2024

Denna afton blir det finbesök från USA: Johnny Spampinato & The Value Leaders En härlig röra mellan Pop & Rock´n´Roll. Johnny var med i legendariska NRBQ i många år. Detta är riktiga proffs! Varning för toksväng!!!

Poppers

Poppers + Gula Gången + Gycklarnas Afton

27 Juni 2024

Gycklarnas Afton är ett av få åländska 80-talsband som fortfarande lever kvar i mångas medvetende. Vissa minns dem som en grupp de bara hört talas om. Andra håller dem som musikaliska förebilder som gick sin egen väg.

Elias Kahila

Elias Kahila

28 Juni 2024

Känd som den pålitliga cellisten för många framstående rockvokalister i Finland kommer Elias Kahila, 40, att ge sig ut på en soloturné sommaren 2024 med sitt unika liveset - Och nu kommer han också att uppträda i Stockholm, Sverige för första gången sedan 2019!

Doug Seegers

Doug Seegers

1 Juli 2024

Doug Seegers, den hemlöse gatumusikern ”blev upptäckt” av de svenska artisterna Jill Johnson och Magnus Carlson under inspelningen av SVT-programmet Jills veranda i Nashville.

Tom Petty by The Virtues

Tom Petty by The Virtues

3 Juli 2024

15-års jubileum för The Virtues sommarhyllning till Tom Petty & The Heartbreakers. Big Hits & Deep Cuts utlovas, en och annan gästartist lär också dyka upp. Varmt välkomna!

Ola Aurell

Ola Aurell

4 Juli 2024

Med sina hysteriskt roliga sånger och unika scenpersonlighet har Ola Aurell etablerat sig både på den svenska visscenen och som sjungande stå upp-komiker.