Mitt ibland stjärnor, fågelsång och grönska.

Öppettider

Måndag - Fredag: 11.00-16.00
Lördag - Söndag: 11.00-17.00

Konserter

I samarbete med Porter & Thorells Syndrom arrangerar vi konserter på Kafé Himlalvavlet. Det utlovas levande musik av levande artister på levande scener. Varmt välkomna!

Kommande evenemang på Kafé Himlalvavlet

Geraint Trio konsert

Geraint Watkins Trio

19 Maj 2024

Geraint Watkins - the king of the keyboard jungle kommer till Kafé Himlavalvet söndag 19 maj. Med sig har han Peder Sundahl på trummor och Micke Finell på Saxofon.

Sofia Ullman

Sofia Ullman - Releasefest!

24 Maj 2024

Sofia Ullman komponerar pop med rösten i fokus och svenska texter som handlar om livet. Hon har släppt 5 album och medverkat på P4, svensk pop, skärgårdsradion och diverse radio i Sverige och Finland.

TMS BOWIE

TMS BOWIE: PICKUPS

25 Maj 2024

TMS BOWIE kollar in den unge David och den musik som fick honom att senare hylla sina hjältar på plattan Pinups. Men vad gick TMS BOWIE igång på? Vi väljer och vrakar i Bowies alla alster, de som fick oss att gå all in! TMS BOWIE PICKUPS!

Billy Bremners

Billy Bremners Rockfiles

25 Maj 2024

A Tribute To Rockpile

Högoktanigt Rock’n’roll med legendariska Billy Bremner! Tajtare än tajtast! Ni som gillar ROCKPILE blir inte besvikna!

SunYears

SunYears + Jerry Leger & The Situation (CA)

6 Juni 2024

Sommarens finaste double bill: SunYears & Jerry Leger & The Situation gör gemensam sak.

Rain Parade

Rain Parade (US)

7 Juni 2024

Återförenade Rain Parade ger sig ut på första europa-turnén sedan 1985 och gör ett stopp hos oss på Kafé Himlavalvet den 7 juni.

St. Jimi Sebastian Cricket Club

St. Jimi Sebastian Cricket Club

8 Juni 2024

St. Jimi Sebastian Cricket Club har i media beskrivits som en blandning av The Jam, Pink Floyd och Oasis, Stjärnproducenten Shellback har också jämfört deras musik med Arcade Fire.

Quiet Hollers

Quiet Hollers

16 Juni 2024

Från Kentucky kommer Quiet Hollers med sin "take!" på post americana med den äran. Quiet Hollers öppnade för Israel Nash på de mycket omtalade 3 kvällarna på Melodybox 2022.

Poppers

Poppers + Gula Gången + Gycklarnas Afton

27 Juni 2024

Gycklarnas Afton är ett av få åländska 80-talsband som fortfarande lever kvar i mångas medvetende. Vissa minns dem som en grupp de bara hört talas om. Andra håller dem som musikaliska förebilder som gick sin egen väg.

Elias Kahila

Elias Kahila

28 Juni 2024

Känd som den pålitliga cellisten för många framstående rockvokalister i Finland kommer Elias Kahila, 40, att ge sig ut på en soloturné sommaren 2024 med sitt unika liveset - Och nu kommer han också att uppträda i Stockholm, Sverige för första gången sedan 2019!

Tom Petty by The Virtues

Tom Petty by The Virtues

5 Juli 2024

15-års jubileum för The Virtues sommarhyllning till Tom Petty & The Heartbreakers. Big Hits & Deep Cuts utlovas, en och annan gästartist lär också dyka upp. Varmt välkomna!

Israel Nash

Israel Nash

11 Juli 2024

Med kritikerrosade albumet "OZARKER" i ryggen gjorde Israel Nash supersuccé på festivalen "Country Got Soul" tidigare i år. Nu kommer han tillbaka till Stockholm för 2 konserter i rad på Kafé Himlavalvet den 11 och 12 juli.

Israel Nash

Israel Nash - Rain Plans

12 Juli 2024

Den 12 juli spelas hela albumet "RAIN PLANS" plus mycket mer. Det finns både endagars- & tvådagars - biljetter att köpa.

Bruce Springsteen

Springsteenvecka

13-18 Juli 2024

Kafé Himlavalvet och Porter & Thorells Syndrom firar såklart en hel vecka med Bruce-Brunch, Quiz, liveunderhållning och Springsteen-karaoke varje dag! Bara Bruce i högtalarna hela dagarna såklart och FRI ENTRÉ!

Pugh

RAINROCK – Hyllning till PUGH

21 Juli 2024

PUGH var en av dom riktigt stora inom Svenskt musikliv och räknas idag som en av de stora. Konserten bygger på PUGHS gamla band RAINROCK med PUGHS bror INGEMAR ROGEFELDT i spetsen.

Wentus Blues Band

Wentus Blues Band

27 Juli 2024

Med över 3000 spelningar i 20 olika länder, otaliga skivinspelningar, samarbeten med internationella bluesartister samt prisad dokumentärfilm, hör finska Wentus Blues Band helt klart till ett av bluesens största namn i Norden.

Simon & Garfunkel

The Sound Of Simon & Garfunkel

1 Augusti 2024

Följ med på en resa genom bandets historia med anekdoter och musik från Simon & Garfunkel, tolkade av den rutinerade musikduon Max & Peter!

SLOWMAN BAND

SLOWMAN BAND

1 Augusti 2024

Efter ett antal tokhyllade album, över 100 spelningar runt om i landet och två års turnerande under 2022 och 2023 med succéshowen ”Tina – Simply the best” tillsammans med artisten Cecilia Kyllinge är nu Slowman riktigt laddad för att åka ut och spela med sitt band igen.

Sperling

Sperling

17 Augusti 2024

Under mer än 25 år var Mattias "Matte B" Björkgren sångare i Rootvälta. 2022 släppte han tillsammas med ett svängigt band ett fullängdsalbum, ”I tid och otid”, under namnet Sperling.

Stockholm Blues Heritage Festival

Stockholm Blues Heritage Festival

31 Augusti 2024

2024 - års festival kommer åter till Kafé Himlavalvet. En heldag med bluesjam under tidig eftermiddag och en kavalkad av band och artister från sen eftermiddag till klockan 10 på kvällen.